Klaar voor de start Heerhugowaard

Omschrijving

Energiek en vitaal met Klaar voor de Start?!

Voor mensen die zich energieker en meer ontspannen willen voelen, organiseren Amici Zorgt, Vicino NHN, GGZ Noord-Holland-Noord, atletiekvereniging Hera en Sportservice Heerhugowaard de cursus Klaar voor de Start?!. Dit is een laagdrempelige 12-weekse cursus die gezondheidsvoorlichting combineert met wandelen en/of hardlopen. Deze cursus start meerdere keren per jaar en wordt gehouden bij atletiekvereniging Hera. 

Wandelen en hardlopen hebben een gunstig effect op de aanmaak van hersenstoffen als endorfine en serotonine. Hierdoor neemt de stresstolerantie toe en kunt u zich beter ontspannen. Door wandelen en hardlopen wordt niet alleen het hart- en vaatstelsel versterkt, maar ook brengt het gedachten tot rust. Met fitheid en opgewektheid tot gevolg. De combinatie met gezondheidsvoorlichting is een zeer effectieve manier om depressieve gevoelens te verminderen of te werken aan herstel na burn-out.

Kortom, de cursus heeft een positieve invloed op o.a.:
•    Sombere gevoelens
•    Herstel van een burn-out
•    Angstklachten
•    Slaap
•    Zelfvertrouwen en assertiviteit
•    Conditie
•    Gezondheid

12 bijeenkomsten
De cursus ‘Klaar voor de Start?!’ bestaat uit 12 bijeenkomsten waarin gezondheidsvoorlichting gecombineerd wordt met wandelen of hardlopen. In principe kan iedereen van 18 jaar en ouder meedoen met ‘Klaar voor de Start?!’. Het wandelen of hardlopen is op maat en gaat vooral om het ervaren van plezier in bewegen. De cursus wordt gegeven door een psycholoog en wandel-/hardlooptrainers.

v.l.n.r. de trainers Fred Koster, Annemiek van der Bos en Ellen de Graaf

Locatie
De cursus wordt gegeven bij de atletiekvereniging Hera, De Vork 1 te Heerhugowaard

Kosten
De eigen bijdrage voor deze cursus is € 27,-- voor 12 bijeenkomsten. 

Meer informatie
Wilt u meer informatie over de cursus? Neem dan contact op met Linda Schouten van Sportservice Heerhugowaard, bel 072-57 63 880 of mail.

Filmpje cursus Klaar voor de Start?!

De eerstvolgende cursus start  op woensdag 30 november 2016.

Download de folder.

Nieuwsbrieven
Lees hier de nieuwsbrieven bestemd voor huisartsen, medewerkers POH-GGZ, psychologen, sociaal en maatschappelijk werkers en andere belangstellenden.

Nieuwsbrief 1, april 2016
Nieuwsbrief 2, juli 2016

Doelgroep

Voor mensen die zich energieker en meer ontspannen willen voelen

Meer informatie

Linda Schouten
023-205 50 21


Hoofdstukken